Az orosházi Lovas Mónika junior Európa-bajnok

Malagában hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az idei ifjúsági, junior és nyílt erőemelő Európa-bajnokság. Az egy hétig tartó spanyolországi viadalon hazánkat csak az Orosházi Toldi SE három sportolója (Lovas Mónika, Szabó Ágnes és Véró Alex) képviseli.

A junior hölgyeknél szerdán a 23 éves Lovas Mónika a +84 kg-ban mutatkozott be az Európa-bajnokságon. Guggolásban az orosházi sportoló 210 kg-ig jutott, ezzel ebben a fogásnemben ezüstérmes lett a norvég Fossbakk Kine mögött, aki 217,5 kg-ig jutott.

Fekvenyomásban Lovas Mónika 152,5 kg-os eredménnyel a második helyen végzett, az aranyérem a norvég hölgyé lett, aki 165 kg-mal zárta ezt a fogásnemet, és az utolsó szám előtt 20 kg-os előnyre tett szert a magyar lány előtt.

A felhúzásban fantasztikusan teljesített Lovas Mónika. Elsőre 175 kg-ot kért, amit biztosan felhúzott, majd a 185 kg is sikerült. A norvég Fossbakk 155 és 162,5 kg-ig jutott, majd harmadikra a 172,5 kg-ot is felhúzta, ezzel arra kényszerítette az orosházi emelőt, hogy harmadik fogásra 195 kg-ot kérjen, mivel az északi sportoló testsúlya könnyebb volt.

Lovas Mónika minden erejét beleadta, és felhúzta a 195 kg-os súlyt, ezzel ebben a fogásnemben megnyerte az aranyérmet, az összetettben pedig Európa-bajnoki címet szerzett 557,5 kg-mal, ezzel 2,5 kg-mal előzte meg norvég vetélytársnőjét, aki 555 kg-mal zárt.